Parket en Vloeren

At Hof wonen en Parket wenst uitsluitend met "eerlijk" hout te werken. Daarom zijn de houten vloeren PEFC gecertificeerd. PEFC staat voor goed en duurzaam bosbeheer: milieuvriendelijk en economisch leefbaar. De volledige collectie houten en parket vloeren hebben alle één ding gemeen: kwaliteit!

Want dat is de basis waarmee je als vakman wenst te werken. Specialist Joop Verweij heeft vele jaren ervaring in het leggen van houten en parket vloeren en legt in principe alle vloeren zelf. Hij weet als geen ander hoe een vloer perfect gelegd en afgewerkt behoort te worden.  Voor een deel van de vloeren geldt dat ze alleen door een vakman gelegd kunnen worden, maar als u een beetje handig bent, is er ook volop keuze in vloeren die door u zelf gelegd kunnen worden. Voor elke inrichting is er wel een houten of parket vloer, geheel in de stijl en houtsoort die u wenst.

Om ons assortiment compleet te maken, hebben we tevens vloeren van laminaat, bamboe,  marmoleum en vinyl.  En uitsluitend van gerenommeerde merken. De dessins en de echtheid zullen u versteld doen staan! Ook voor de vloeren geldt: Er is teveel om dit allemaal op  de website te vermelden. Dit moet u zien en ervaren.

Aanbouwen

U heeft al een parketvloer liggen, maar wilt graag een aanbouw plaatsen aan uw woning. In principe is het mogelijk de parketvloer op patroon door te laten lopen in de aanbouw. At Hof  wonen heeft het vakmanschap in huis om dit te realiseren. Wij informeren u vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Restylen van uw bestaande vloer:

Ziet uw bestaande vloer er niet meer zo mooi uit en is deze aan onderhoud toe?  Ook dit verzorgen wij tegen aantrekkelijke tarieven. U kunt er voor kiezen om de vloer, na het opschuren, dezelfde uitstraling te geven als voorheen. Maar dit kan ook een mooi moment zijn om uw vloer een totaal andere, eigentijdse uitstraling te geven. Met name vloeren van eikenhout lenen zich hier prima voor. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij kunnen aan de hand van kleurmonsters de diverse mogelijkheden laten zien.

Moet de ruimte echt leeg bij het opschuren van mijn vloer?

Ja, dit is echt de enige optie voor het beste resultaat. Wij krijgen vaak de vraag: waar moet ik dan met mijn meubelen naar toe. Als u niet beschikt over een garage of iets dergelijks, is het een goede optie om ze te laten ophalen en opslaan bij een verhuisbedrijf. Wij hebben zelf zeer goede ervaringen met Koster Verhuisbedrijf uit Bodegraven, telefoonnummer 0172-613635. Zij kunnen de spullen bij u ophalen, brengen dit zolang als nodig is onder in de opslag, en brengen het weer bij u terug als de parketvloer klaar is.

vloeren in appartementen

Een parketvloer, laminaat vloer of vinylvloer plaatsen in een appartement vraagt wat extra aandacht. Bij appartementen is er meestal sprake van een vereniging van eigenaren(VVE) of verhuurder, welke eisen stellen aan de te plaatsen vloeren. Dit heeft te maken met het feit dat men wil voorkomen dat u en/of uw buren overlast ervaren door contactgeluid. Contactgeluid ontstaat in de regel als vloeren direct verlijmd of geplaatst worden op de betonnen (of houten) ondervloer en/of contact maken met de wanden.  Als regel wordt meestal de eis gesteld dat er bij het plaatsen van een vloer een (zwevende) ondervloer gebruikt wordt, welke het contactgeluid met 10 Db reduceert. In de praktijk merken wij dat hier veel onduidelijkheid over is, waardoor er uiteindelijk toch een verkeerd product wordt gekozen, of eigenlijk een verkeerde combinatie van producten, met alle vervelende gevolgen van dien. Om 10 Db reductie te bereiken is het belangrijk dat de ondervloer wordt aangepast aan de gekozen bovenvloer. Voor ieder type bovenvloer is er een ondervloer ontwikkeld en TNO getest welke  in combinatie met de betreffende bovenvloer de 10 Db geluidsreductie of hoger haalt. Ga je diezelfde ondervloer combineren met een ander type bovenvloer, kan het effect zijn dat de 10 Db reductie bij lange na niet wordt gehaald. Een vloerenspecialist kan u het juiste advies geven. Voor ondervloeren die TNO getest zijn, is een certificaat verkrijgbaar, waarin o.a. wordt vermeld in welke combinatie de 10 Db wordt gehaald. Het is aan te bevelen dit certificaat aan te vragen bij het bestellen van uw vloer, zodat u later, als er klachten ontstaan over geluid, kunt aantonen dat u heeft voldaan aan de eisen van VVE of verhuurder.

ZWEVENDE DEKVLOEREN  In nieuwere appartementen wordt vaak gebruik gemaakt van zwevende dekvloeren. Dit houdt niet automatisch in dat, in combinatie met de te plaatsen bovenvloer de 10 Db reductie wordt gehaald. De VVE of verhuurder moet u kunnen vertellen wat de waardes van de zwevende dekvloer zijn. De vloerenspecialist kan met deze gegevens bepalen wat de beste ondervloer is in combinatie met de door u gekozen bovenvloer.

VLOERVERWARMING  Als er sprake is van vloerverwarming in een appartement waar ook de 10 Db reductie-eis wordt gesteld, is het verstandig om naar de warmteweerstand van het door u gekozen product te informeren i.v.m. het rendement op de vloerverwarming. Niet alle ondervloeren zijn  geschikt om in combinatie met vloerverwarming te plaatsen. (Dit geldt overigens ook voor bovenvloeren.)  Ook hierbij raden wij u aan om u goed te laten voorlichten door een vloerenspecialist. 

PVC vloeren

Op dit moment zijn PVC vloeren heel erg in trek. Helaas wordt soms ten onrechte gedacht dat deze voldoen aan de 10 Db norm.  Echter, bij direct verlijmen op een betonvloer, wordt er een reductie van circa 3 Db gehaald.  Ook bij dit product is het noodzakelijk om een tussenvloer te plaatsen die er voor zorgt dat de norm wordt gehaald. Dit geldt overigens ook voor marmoleum. 

 

WELKE VLOER

In principe is het dus mogelijk om ieder type vloer in uw appartement te plaatsen, mits geplaatst in combinatie met de juiste ondervloer en/of tussenvloer. Bij sommige vloeren is het verstandig om deze door de vakman te laten plaatsen, maar er zijn ook vloeren die prima door u zelf te plaatsen zijn als u een beetje handig bent.  Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.